“Želio sam seks za 80 KM, a ostao sam praznih džepova”

muskarac – prevara

Iako je samo tražio seks, koji je bio spreman i platiti, na kraju je proživio pravu noćnu moru, batinjanje i krađu.

Sve se to dogodilo 15. decembra prošle godine kada je 19-godišnjakinja, koja će se uskoro naći na optuženičkoj klupi, oko 15 sati susrela u kafiću muškarca koji je tražio seksualne usluge. Nakon kraćeg razgovora pao je dogovor – djevojka je pristala otići s njim i upustiti se u intimni odnos za 300 kuna (oko 80 KM). Odvela ga je zatim do jedne napuštene kuće nedaleko od autobuske stanice u Zagrebu.

“Čekam te u potkrovlju”, poručila je klijentu i krenula prema najvišoj prostoriji u kući.
Muškarac je požurio za njom ne sluteći šta će mu se u sljedećem trenutku dogoditi. Naime, umjesto da ga dočeka mlađahna djevojka željna njegovih dodira, iznenada su se pred njim stvorila dvojica nasilnika. Kasnije će doznati da su to bili 27-godišnjak iz Srbije i 44-godišnjak, kojem još uvijek nije utvrđeno porijeklo, ni državljanstvo. Ispostavit će se da su ga čekali tamo, skriveni u potkrovlju kuće.

“Šta radiš tu s mojom curom”, počeo je vikati 27-godišnjak. Uslijedilo je još uvreda i prozivanja zbog kontakta s 19-godišnjakinjom.

Međutim, vrlo brzo situacija je postala krajnje opasna. U ruci 27-godišnjaka sjevnuo je nož kojim je zaprijetio klijentu i tražio da mu preda sve vrijedne predmete što ih ima kod sebe.

“Vadi sve iz džepova”, naredio mu je, no muškarac se toliko uplašio da se nije mogao ni pomaknuti. Zato je 27-godišnjak sam pretražio sve džepove na njegovoj odjeći, kao i torbicu koju je imao kod sebe. Za to je vrijeme 44-godišnjak, odlučan da se domogne žrtvinog novca, na tavanu pronašao letvu. Počeo je njome snažno udarati muškaraca ne bi li mu slomio posljednji otpor.

Na kraju, nemoćan da se više brani, muškarac je ostao bez 3200 kuna (830 KM) iz novčanika, vozačke dozvole i ručnog sata vrijednog oko dvije hiljade kuna (520 KM). S plijenom je banda pobjegla, međutim istražitelji su im uspjeli ući u trag, a uskoro će zbog ovog okrutnog razbojništva svo troje odgovarati pred sudom.