Žena koja je težila pola tone smršala više od 220 kilograma

Catrina-Raiford44444

Jedna žena s Floride koja je težila više od pola tone uspjela je smršati nevjerovatnih 228 kilograma.

Catrina Raiford (38) je nekada bila najdeblja žena na svijetu, ali je uspjela da se izbori sa kilogramima.

Sada je njena borba usmjerena na 63 kilograma viška kože koja joj visi nakon gubitka težine.

Catrina-Raiford5

Inače, Catrina je pet godina bila vezana za krevet, a medicinski radnici su je uz pomoć buldožera iznijeli iz kuće nakon što je imala probleme s disanjem.

Poslali su je na striktnu dijetu pa je izgubila više od 220 kg. U početku je jela samo malo porcije nemasnog mesa, voće i povrće, a kad je izgubila oko 130 kg onda su joj uradili premosnicu na želucu.

– Sada sam mnogo sretnija i imam mnogo više samopouzdanja. Toliko dugo sam bila u krevetu, ali sada sam izgubila na težini i želim biti slobodna. Volim trčati, ići u teretanu četiri puta sedmično kako bih ostala fit, ispričala je Catrina kojoj je najveća briga kako da se riješi viška kože.

Catrina-Raiford2

– Ljekari su mi govorili da moram smršati kako bih prestala da se povrijeđujem i imam zdravstvene komplikacije, ali ova teška koža mi pravi velike probleme, kazala je Catrina koja se još kao djevojčica počela debljati jer je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, pa je utjehu pronašla u slatkišima.

Ni s kim nije razgovarala o svom problemu, izbjegavala je ljude, jela i vrijeme provodila na internetu. Tvrdi da je to bio najgori period njenog života.

Catrina-Raiford

Međutim, sad kaže da se osjeća kao nova žena, a prošle godine je obukla svoj prvi kupaći kostim.

– Otklanjanje viška kože mi ne treba radi ljepote, nego da završim započeti proces kako bih unaprijedila svoje zdravlje, istakla je Catrina koja prikuplja novac za operaciju uklanjanja viška kože a koja košta oko 10.000 dolara.