Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CNN Travel

Žena rodila u avionu na letu iz Afrike u SAD

porod avion instagram (1)

Porođaj se dogodio na podu kabine u prostoru gdje se nalaze izlazi u slučaju nužde

Prošlog vikenda jedna žena rodila je na letu koji je iz zapadnoafričke države Gane krenuo u Sjedinjene Američke Države. Avion je poletio iz Međunarodne zračne luke Kotoka u Akri, glavnom gradu Gane, i let je trajao 11 sati te je putnike doveo na međunarodnu zračnu luku Washington Dulles.

Bili su u zraku otprilike šest sati kada se žena porodila, potvrdila je avio-kompanija za CNN Travel u e-mailu u ponedjeljak navečer. Srećom po majku, ljekar, medicinska sestra i stjuardesa avio-kompanije, koja je bivša medicinska sestra, bili su spremni pomoći.

“Porođaj se dogodio na podu kabine u prostoru gdje se nalaze izlazi u slučaju nužde”, rekla je Tiani Warren, jedna od putnica u avionu. Ona misli da je sve trajalo oko dva i po sata. Putnici u blizini ostali su na svojim mjestima dok se drama odvijala.

“Doslovno sam upravo svjedočila jednoj ženi koja je rodila u avionu. I … pod stresom sam, uzbuđena sam. Umorna sam. Sve u jednom. Ali beba je dječak. Prekrasna je. Ovo je nestvarno… Trenutno sam u šoku. Ovo je ludo”, rekla je Warren.

CNN Travel nije uspio doći do majke kako bi zatražio komentar.