Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u Srbiji

Žena u 9. mjesecu trudnoće: Imam koronu i niko ne zna da mi kaže gdje ću se poroditi

marina

Mateković ima visokorizičnu trudnoću, zbog čega porođaj mora da obavi carskim rezom

Marina Mateković, koja je u devetom mjesecu trudnoće, rekla je za televiziju N1 da je, od kako je saznala da je pozitivna na korona virus, naišla na niz problema u funkcionisanju zdravstvenog sistema, i pozvala je nadležne da kažu trudnicama, a i zdravstvenim radnicima šta tačno da urade da one ne bi “lutale, još i zaražene”.

Mateković ima visokorizičnu trudnoću, zbog čega porođaj mora da obavi carskim rezom. Nakon što je u nedjelju dobila simptome koronavirusa, kako navodi, pokušala je da se testira i od nadležnih dobije objašnjenja o tome gdje može da bude pregledana, ali je naišla na niz nelogičnosti u procesu.

U porodilištu u Višegradskoj su joj, kako tvrdi, rekli da ne može da ide tamo jer nisu opremljeni za COVID pacijente.

– Ne znam gdje ću se poroditi, imam visokorizičnu trudnoću i panika raste, rekla je.

Nakon što joj je u COVID ambulanti urađen test, više niko nije znao gdje ona treba da ide i kome da se obrati, a kako navodi, dobila je savjet od ljekara da ide na Infektivnu kliniku, što ne želi da uradi zbog visokorizične trudnoće.

Posebna priča je, kako je rekla, to što niko nije ni tražio da testira njene ukućane, supruga i kćerku koja je u tom trenutku bila u vrtiću, kao ni druge kontakte.