Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indija

Ženi ubacio kobru u krevet, dobio dvostruki doživotni zatvor

kobra (1)

Njena je porodica tvrdila da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza

Indijac koji je proglašen krivim za ubistvo supruge ugrizom kobre dok je spavala, dobio je rijetku kaznu dvostrukog doživotnog zatvora.

Sooraj Kumar (28) uhapšen je prošle godine u svom domu u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ugriza zmije.

Sud u okrugu Kollam ove sedmice proglasio Kumara krivim za ubistvo i trovanje njegove supruge (25) te za raniji pokušaj ubistvo pomoću druge zmije otrovnice, izvijestio je pravni portal Live Law, prenosi Hina.

Sudac M. Manoj osudio je Kumara na dvije uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtjev tužiteljstva za smrtnom kaznom s obzirom na njegovu dob i mogućnost reforme, izvijestili su domaći mediji.

Žena je doživjela smrtonosni ugriz u maju 2020. dok je bila na liječenju od ujeda zmije samo nekoliko sedmica ranije, što je izazvalo sumnje u njenoj porodici.

Njena je porodica tvrdila da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja – skovao je plan koji uključuje unajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ugrizima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubojstava ugrizima zmija u predmetu u kojemu je odbio jamčevinu za ženu i njezinog ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njenu svekrvu u sjevernoj državi Rajasthan 2019.

Najveći izazov u slučaju u Kerali bio je dokazati da je ugriz zmije bio s namjerom izazivanja smrti, rekla je tužiteljica G Mohanraj, dodajući da je sudu predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i induciranih ugriza.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su posljednjih godina oslobodili optužbi nakon što tužiteljstvo nije dokazalo da su otrovne zmije korištene kao “oružje za ubistvo”, izvijestili su mediji.