Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ženka pit bulla probudila vlasnicu i spasila porodicu od požara

pas i dijete333

Ženka pit bulla spasila je svoju porodicu od požara koji je u noćnim satima zahvatio zgradu u Kaliforniji.

Vlasnicu psa, Nanu Chaichanhdu, njena je osmomjesečna Sasha probudila oko 22 sata. Sasha je cvilila i skakala po stražnjim vratima stana, pokušavajući upozoriti vlasnicu i njezinu kćerku na vatru koja se počela širiti strahovitom brzinom.

Požar je već uništio dom njenog komšije i počela se približavati njihovom stanu, a Sasha je sve jače lajala.

– Nije mi bilo ni na kraj pameti da nas pokušava upozoriti na požar. Ustala sam se iz kreveta da provjerim šta se događa. Otvorila sam vrata, a Sasha je utrčala u stan, ravno u spavaću sobu – objasnila je Chaichanhda za Daily Mail.

Žena je tek onda vidjela da joj komšiluk gori pa je i sama krenula prema spavaćoj sobi u kojoj se nalazila njezina kćer, stara samo sedam mjeseci.

Kad je ušla u sobu, imala je što vidjeti. Sasha je već spašavala djevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu.

– Zahvaljujući Sashi, na vrijeme smo izašle iz stana i nazvale 911. Uzbunile smo i ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u zgradi. Dugujem Sashi svoj život i život svoga djeteta. Ona je naša junakinja. Bez nje, vjerovatno se ne bi izvukle – ispričala je.

Vatrogasci su brzo stigli i uspjeli u relativno kratkom roku ugasiti vatru, pa požar nije uništio cijelu zgradu. No stan Sashe i njenih vlasnica je potpuno uništen u požaru, zajedno sa svim stvarima koje su posjedovale. Porodica trenutno boravi kod rođaka koji živi u jednom od stanova koji su vatrogasci uspjeli odbraniti od vatre.

Na stranici GoFundMe pokrenuta je kampanja u kojem porodica pokušava prikupiti nešto novca kako bi što prije stali na noge.

U kampanji su napisali da će prikupljenim novcem finansirati odjeću, cipele i hranu za cijelu porodicu, uključujući i Sashu.