Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ljubav i godine

Zgodna 56-godišnja mama objasnila zašto izlazi samo s mlađim od 50 godina

MAMA (1)

Često mi se upucavaju muškarci u tridesetim godinama, ali oni me ne zanimaju i uglavnom im kažem ili da imam sina njihovih godina ili da imam odjeću stariju od njih

Samohrana majka iz Londona Kym Vincenti (56) izazvala je pravu raspravu na društvenim mrežama kad je oglasom odlučila potražiti emotivnog partnera. Osim što je napisala kako bi željela da izgleda, poručila je i da bi trebao biti – mlađi od 50 godina.

“Ljudi uglavnom pretpostavljaju da sam u 40-ima, a kad pogađaju misle da imam 42, iako sam u srednjim pedesetima. Nikad nisam bila s muškarcem od 50 godina ili starijim, a nikad neću ni biti”, napisala je na Facebooku.

“Pedesete možda jesu nove tridesete za žene, ali ne i za muškarce. Oni su tada ne samo fizički, nego i mentalno stari. U to vrijeme imaju neke svoje navike koje ne žele mijenjati, niti probati nešto novo. Imaju omiljeni kafić, stil odijevanja i marke odjeće te im je neprihvatljivo probati nešto drugo. A o fizičkom izgledu da ni ne počinjem. Tipični pedesetogodišnjak ima bradu i ogroman trbuh, a modni stil mu je iz prošlog stoljeća”, napisala je.

Dodala je da zna da zvuči kao neka namrgođena usidjelica, ali naglasila je da ona to nije.

“Iako sam razvedena, volim biti u vezama. Moj problem s muškarcima u pedesetima je taj da su uglavnom razvedeni, u braku i traže mlađe žene. Ja pak želim biti s nekim ko radi na sebi, a oni su odavno digli ruke od sebe”, dodala je.

Istaknula je i da joj je važno da muškarac redovno vježba, ne samo zbog trbušnjaka i bicepsa već zbog brige za svoje zdravlje.

“Ne želim se dati nekome ko je izložen velikom riziku od srčanog ili moždanog udara. Ko želi partnera u bolničkom krevetu? Uvjerena sam da postoje sjajni muškarci u 50-ima, ali ja ih još nisam vidjela. Moj muž je bio mlađi od mene deset godina i bili smo u braku deset godina”, napisala je.

Opisala je i svoje posljednje iskustvo.

“Moja posljednja veza bila je s muškarcem kojeg sam upoznala preko prijatelja. Ima 48 godina, ali je zgodan i to je najstarije godište koje mogu prihvatiti. U njegovom slučaju napravila sam izuzetak jer nije klasični sredovječni muškarac već čovjek koji drži do sebe. Često mi se upucavaju muškarci u tridesetim godinama, ali oni me ne zanimaju i uglavnom im kažem ili da imam sina njihovih godina ili da imam odjeću stariju od njih. Rijetko koji odustane od upucavanja kad mu to kažem”, dodala je.

Kako kaže, želi da njen muškarac ima 45 godina, da je zreo, sa znanjem i iskustvom, kako ona ne bi s klincima pričala o filmovima koji su snimljeni prije njihova rođenja.

“Nisam oduvijek ovakva. U četrdesetima sam još bila u braku, živjela sam u inostranstvu i bila debela. Šokirala sam se kad mi se remen toliko urezao u trbuh da sam mislila da ću puknuti. Trgnula sam se, krenula na dijetu i na jogu te već neko vrijeme održavam svoju kilažu. Muškarce upoznajem preko prijatelja i u izlascima, online upoznavanje mi je previše riskantno. Radije bih popila kafu s nekim u parku nego išla u klubove i kafiće. Dovoljan mi je jedan sastanak da ocijenim ima li smisla i dalje se viđati. Seks je s godinama sve bolji, kad sam bila mlađa, bila sam sramežljiva. Sad volim sebe i poznajem svoje tijelo te tačno znam što želim. Ni muškarci ne kreću u seks s povećalom kako bi vam našli manu, i oni žele uživati”, poručila je.

“Muškarci preko 50 godina moraju se mnogo više potruditi. Niko ne traži da promijene sve na sebi, ali moraju pokazati volju. Tek tad mogu dobiti šansu sa ženom poput mene”, rekla je.