Život i zdravlje

Znakovi da je vrijeme da prekinete ljubavnu vezu

01/07/2015

Kvalitetna veza ispunjava nas srećom, zadovoljstvom i užitkom. Ali kada se napetost između partnera možete rezati nožem, vrijeme je da dobro razmislite u kakvoj vezi se nalazite.
Donosimo prvih 5 znakova koji govore kako je vrijeme za prekid.

1. Svađate se oko svega

Svađe u vezi mogu biti bezazlene i konstruktivne. Ali ako skoro svaki vaš razgovor završi s prepirkama koje prerastaju u prave ljute svađe, to može snačiti da vaša veza više nije ono što je bila.
Izazivanje svađe znak je netrpeljivosti koja svakodnevno postaje sve jača i jača.

2. Izbjegavate zajedničko vrijeme

Smisao zaljubljenosti je da se ne možete zasititi partnera. Ako radije vrijeme provodite na poslu, s kolegama i prijateljima te sve kasnije dolazite kući i preskačete dogovorene sastanke, vrijeme je da razmislite koji su vam prioriteti.

Iako je dobro da partneri imaju privatni kutak, kada on postane primaran to može biti znak da ste vi ili vaš partner zasitili jedan drugoga.

3. Sve vam smeta

Svi mi imamo male mušice i navike koje nas čine različitima. No kada vas partnerove navike koje su vam prije bile simpatične sada počinju stražno živcirati, vrijeme je da potražite uzrok. Ovakvo ponašanje prvi je pokazatelj udaljavanja od partnera.

Ako situacija postane neizdrživa, krajnje je vrijeme za ozbiljan razgovor s partnerom, ili u najgorem slučaju, prekid veze.

4. Pronalazite izgovore za seks

Seks je najbliskiji i najintimniji trenutak između partnera. Na početku svake veze strast je na najvišoj razini i normalno je da ona s vremenom splasne.

Ali ako vam seks s partnerom postaje obaveza ili pak muka, dobro preispitajte svoje osjećaje. Pomanjkanje bliskosti vodi do ozbiljnih problema u vezi pa i prekida.

5. Ne vidite zajedničku budućnost

Kako bi veza opstala život vas i vašeg partnera mora biti usko povezan. Planiranje budućnosti jedan je od najvažnijih koraka i zato ovaj dio ne bi smjeli ignorirati.

Ako, kada razmišljate o budućnosti za 10 ili 20 godina u njoj ne vidite svoga partnera to može biti znak da se on nikako ne uklapa u vaše planove što može otkriti puno o vašim osjećajima prema njemu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.