Život i zdravlje

Znate li koji je najpoželjniji modni brend na svijetu?

24/09/2017

Suradnja dviju web-stranica iz svijeta mode – online prodavaonice Lyst i portala za modne vijesti Business of Fashion, otkrila je koje su najpoželjnije modne marke u drugoj četvrtini ove godine te što se sve, osim torbice Chloé Nile, nalazi među “it” proizvodima.

Online prodavaonica Lyst, na kojoj se može birati između proizvoda 12.000 modnih brendova, između ostalog, pratila je koliko se puta ime određene modne kuće upisivalo u tražilicu te druge podatke pa im je u sat vremena pristizalo više od 4,5 milijuna podataka od više od 65 milijuna kupaca vezano uz četiri milijuna proizvoda i sve brendove koji se prodaju putem stranice.

Rezultati govore da je najpoželjniji brend Gucci, koji je svoju renesansu doživio otkad je na mjesto kreativnog direktora talijanske modne kuće zasjeo Alessandro Michele. Također, Guccijeve tenisice, natikače, remen i haljina našli su se u top 10 proizvoda – nijedan drugi brend nema više od jednog proizvoda na listi – a jedini brend koji se uz talijanski našao na obje liste je Givenchy. Bez obzira na to, francuska modna kuća nalazi se na petom mjestu na listi brendova i to najviše zahvaljujući pripadnicama obitelji Kardashian-Jenner koje gotovo svakodnevno promoviraju njihove modne dodatke i odjeću.

Za uspjeh Guccija, koji je s trećeg mjesta u prošloj četvrtini završio na vrhu liste, zaslužni su milenijalci i generacija “Z” koji čine oko 50 posto kupaca tog brenda. Najveći broj njihovih kupaca, koji imaju između 25 i 35 godina, privukla je logomanija koju je Alessandro Michele učinio ponovno trendi te odličan digitalni marketing, a time su s prvog mjesta svrgnuli brend Vetements koji je četvrti na popisu.

Zanimljivo je i to da francuski brendovi Vetements i Balenciaga, koja se nalazi na trećem mjestu, dijele istog kreativnog direktora – Demnu Gvasaliju. Balenciaga se zbog plave torbe, koja nevjerojatno nalikuje Ikeinoj vrećici za kupnju, popela s dna liste u top tri. Drugo mjesto zadržao je brend Yeezy, koji je nastao u suradnji brenda Adidas i američkog repera Kanyea Westa. Ostatak popisa najpoželjnijih brendova čine: Valentino, Y3, Prada, Nike i Fendi.

Na listi top 10 najtraženijih proizvoda nalaze se samo dvije haljine i jedna torbica, a ostatak čini obuća – i to čak dva para natikača. U nastavku pogledajte što se još osim Guccijevih natikača s cvjetnim printom, špic štikli s potpisom YSL i torbice Chloé Nile nalazi na popisu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.