Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jeffrey Epstein

Žrtve milijardera pedofila otkrile šta je tražio od njih i zašto ih je kažnjavao

epstein – zrtve

Protiv njega je svjedočila i Johanna Sjoberg, jedna od djevojaka koju je, kako tvrdi, namamio u svoju vilu jer je mislila da će dobiti posao njegove lične asistentice

Nakon hapšenja, a ubrzo i samoubistva milijardera Jeffreyja Epsteina u javnost izlazi sve više detalja o njegovim pedofilskim sklonostima, luksuznom životu, bogatim i moćnim prijateljima, mreži saradnika, ali i priče žrtava.

Na listi moćnika s kojima se družio (a neki od njih su i sami optuženi za iskorištavanje maloljetnica) našli su se Donald Trump, Bill Clinton i britanski princ Andrew, ali i brojne druge poznate ličnosti.

Lolita Express

Svoje je žrtve dovodio u luksuznu vilu u New Yorku, ali i na otok Little St. James koji je kupio prije 20 godina, a koji je zaradio zloglasne nadimke poput “otoka orgija” i “pedofilskog otoka”. Za prijevoz svojih žrtava koristio je privatni avion Boeing 727 koji je nosio nadimak Lolita Express.

Neuspjeli bijeg

Prema pisanju Fox Newsa Epstein je na otok, uz pomoć svojih zaposlenika, dovodio i djevojčice koje su imale 12 godina, a jedna od djevojaka koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, Sarah Ransome, ispričala je kako je jednom prilikom pokušala otplivati s otoka samo da pobjegne od njega.

To joj nije uspjelo jer je za njom krenula potraga u kojoj je učestvovao i sam Epstein, kao i njegova pomoćnica Ghislaine Maxwell. Također je otkrila da su joj uzeli pasoš kako ne bi mogla pobjeći. Istu stvar je tvrdila 15-godišnjakinja s kojom je razgovarao batler njegovih prijatelja, a koju je Epstein navodno držao kao robinju za seks.

Tri orgazma dnevno i kazna

Protiv njega je svjedočila i Johanna Sjoberg, jedna od djevojaka koju je, kako tvrdi, namamio u svoju vilu jer je mislila da će dobiti posao njegove lične asistentice. Ubrzo je shvatila da je njena prisutnost imala sasvim drugačiju svrhu.

“Rekao mi je da mora imati tri orgazma dnevno, da je to biološka potreba poput one za hranom”, ispričala je ona i dodala da je bila kažnjena ako on ne bi doživio orgazam.

Proslijedio je princu Andrewu

Virginia Roberts Giuffre također tvrdi da je bila Epsteinova robinja za seks kad joj je bilo samo 16 godina te da je morala s njim, ali i njegovim bogatim prijateljima, imati seksualne odnose.

Roberts je još 2015. tvrdila da je bila seksualna robinja princa Andrewa te da su je u posao uveli Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell.

Ghislaine joj je prvo ponudila posao Epsteinove lične maserke, no Virginia je već prilikom prvog susreta ustanovila da njen posao ne podrazumijeva samo masiranje. Tad je, kako tvrdi, s njih dvoje imala seks utroje, a za to su joj platili 200 dolara.

Kasnije ju je prepustio princu Andrewu, a o njihovim susretima Virginia je pisala u dnevniku.