Magazin

Znate li riješiti zadatak koji su dobili osnovci u Vijetnamu?

21/05/2015

Nedavno se na internetu pojavio matematički zadatak koji rješavaju djeca iz Singapura, a koji nisu znali riješiti mnogo starije od njih. Sad internetom kruži još teži zadatak. Učenici trećeg razreda osnovne škole u gradu Bao Loc u Vijetnamu dobili su zadatak koji ni njihovi učitelji ne znaju riješiti.

Zadatak je prikazan na crtežu. U prazna polja potrebno je upisati brojeve od 1 do 9, kako bi jednačina imala smisla, a pritom treba paziti i na računske operacije, zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje. Iako na prvi pogled zadatak izgleda jednostavno, mnogi koji su ga pokušali riješiti naišli su na poteškoće.

“Ovaj zadatak je težak čak i starijima koji su dobri u matematici, a kamoli učenicima trećeg razreda. Poslao sam ga i nekima koji imaju doktorat iz ekonomije i matematike, ali mi još nisu odgovorili”, rekao je vijetnamski učitelj Tran Phuong za “VN Express”.

Rješenje zadatka ponuđeno je na YouTubeu, a ako sami želite pokušati rješiti zadatak, nemojte gledati video. Ako ne, evo rješenja…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.