Fudbal

bulić i simeunović

“Dođi na Mračaj da te zamračim”: Oglasili se glavni akteri skandala

08/04/2019

Obojica kao argument navode da se Simeunović nikad ne kune Allahom i da je on katolik...

Prepiska koja je jutros šokirala nogometnu javnost u BiH, a koja je objavljena na oficijelnoj Facebook stranici UG Mostarski Rođeni, bacila je novu mrlju na jedno od najsumnjivijih i najskandaloznijih nogometnih takmičenja u Evropi, Prvu ligu FBiH.

Podsjećamo, u toj prepisci, ako je ona autentična, akteri su Deni Simeunović, igrač NK Metalleghea i Stefan Bulić nogometni menadžer, iako on u svojoj reakciji negira da se bavi menadžerstvom.

Obojica prozvanih su se brzo oglasili. I, što je u ovakvim slučajevima uobičajeno, sve negirali, tvrdeći da se ne bave takvim stvarima, da u njihovo poštenje ne treba sumnjati.

Obojica kao argument navode da se Simeunović nikad ne kune Allahom i da je on katolik…

Stefan Bulić, jedan od “optuženih” s prepiske s nogometašem Metalleghea Denijem Simeunovićem u izjavi za RadioSarajevo.ba kazao je sljedeće:

“Razgovarao sam sa Simeunovićem. Čovjek je Hrvat i kaže da se nikada nije zakleo „Allaha mi“, a te riječi se spominju u prepisci. Drugo, ja nisam menadžer, ali to ne znači da jednog dana neću biti. Treće, u razgovoru koji je neko prišio meni i Simeunoviću spominje se i da će na poluvremenu biti 2:0, a nakon 45. minuta je bilo 3:0 i četvrto – sastav koji je izašao na teren je skroz drugačiji od onog koji je napisan u prepisci”, kaže Bulić, koji je trenutno na Malti, gdje gradi nogometnu karijeru u klubu Mtarfa.

Bulić kaže da da je više njegove glave grb Veleža.

“Sram neka bude sve koji su ovo napisali. Poznat sam po tome da nemam dlaku na jeziku, neću da šutim nikom kad je Velež u pitanju. Zbog toga, neko me voli, neko mrzi, ali nikome neću dozvoliti da iznosi laži o meni. Sa šest godina u Velež me upisao moj dedo Salko s njegova dva prijatelja, doktorom Senadom Kovačićem i Eneskom Vukotićem, koji je u to vrijeme radio u FK Velež, poslije rata ja sam bio prvi dječak u Veležu koji je bio druge vjeroispovijesti, nisam kao legende našeg kluba mijenjao klubove kao čarape”, dodao je Bulić i nastavio:

“Upisan sam u Velež i ostat ću mu vjeran do kraja života i to ću da prenesem na moje dijete, jer sam tako naučen od svog dede. Inače, to se kod nas u porodici prenosi s koljena na koljeno, i tako će i ostati”.

Oglasio se i Deni Simeunović.

“Šta da vam kažem. Ustanem se jutros i imam šta vidjeti. Mislio sam da se radi o nekoj šali. Razočaran sam, ali i ljut u isto vrijeme i ne mogu da shvatim da postoji neko na ovom svijetu ko se može i smije igrati sa ovakvim stvarima, odnosno sa životom jednog sportiste. U bh. fudbalu sam dugo godina i prvi put se susrećem sa ovakvim stvarima. Pošten sam i normalan čovjek, imam ženu i dijete koji žive u Mostaru i ne pada mi na pamet da se uvlačim u ovakve dječije igre. Moj posao je nogomet i kroz nogomet se borim da svojoj porodici osiguram normalan život”, ističe Simeunović za SportSport.ba pa dodaje:

“U navodnoj prepisci koja je objavljena i koja me u najmanju ruku šokirala piše sastav koji nije tačan, zatim piše rezultat poluvremena koji nije tačan i što je najsmješnije od svega navodno se kunem Allahom. Zovem se Deni Simeunović, poštujem sve ljude, ali svako ko me poznaje zna vrlo dobro da Allaha nisam spomenuo niti u jednom kontekstu. Ovo su dovoljni dokazi da su amateri napravili lažnu prepisku i mogu im poručiti da se drugi put malo bolje potrude”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.