Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svečano

FK Sarajevo slavi 75. rođendan, upriličena gala večer u Vijećnici

fk sarajevo gala vecer vijecnica
FOTO: FKS

Osim aktuelnih prvotimaca i članova stručnog štaba, u Vijećnici su se pojavile i klupske legende

Fudbalski klub Sarajevo večeras je u sarajevskoj Vijećnici organizovao centralnu svečanost povodom obilježavanja 75 godina postojanja kluba.

Bordo gala večeri prisustvovale su brojne ličnosti iz oblasti sporta, kulture i politike, kao i legende Fudbalskog kluba Sarajevo.

Na početku same ceremonije prisutne je pozdravila gradonačelnica grada Sarajeva, Benjamina Karić…

„Čast nam je i zadovoljstvo da smo u prostorijama kultne Vijećnice zajedno obilježili ovaj veliki jubilej Fudbalskog kluba Sarajevo“, istakla je gradonačelnica, naglasivši koliko je Fudbalski klub Sarajevo osnovan baš u periodu kada se grad Sarajevo oporavljao od Drugog svjetskog rata, te da je za svojih 75 godina promovisao grad na pravi način.

„Sarajevo je grad prepoznatljiv u cijelom svijetu, a FK Sarajevo u više navrata promovisao je naš grad uspješnim nastupima u evropskim takmičenjima tokom prethodnih 75 godina.“

Prisutnima su između ostalog imali priliku da čuju obraćanja kapitena prve šampionske generacije, Mirsada Fazlagića, kapitena prvog tima, Krste Velkoskog, predstavnice SFK 2000 Sarajevo, Azre Numanović, te člana Akademije, Mihajla Jovaševića, a za kraj prisutnima se obratio i predsjednik Upravnog odbora, Ismir Mirvić.

“Sarajevo ne čine samo prvi tim i igrači na terenu. Mi smo svi FK Sarajevo, nama trebaju svi ljudi iz ovog grada. Otvorit ćemo svoja vrata i tražit ćemo solucije. Naša vrata su otvorena, dođite i dajte svoj doprinos“, istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Ismir Mirvić.

Također, istakao je važnost podizanja svih procesa u Klubu na novu razinu te da od prvog tima i kompletnog Kluba svaki dan očekuje maksimum, kao što to očekuje od sebe, te najavio posebno ulaganje u Akademiju kako bi Sarajevo osiguralo budućnost njegujući najmladje.

„Želio bih i da se navijačima zahvalim na podršci. Svi smo mi navijači, ali naši navijači su zaista posebni. Šta vam mogu reći, osim da vas neću iznevjeriti“, istakao je za kraj Mirvić.

Ceremonija u Vijećnici bila je svojevrsni šlag na tortu kada je riječ o proslavi 75. rođendana Sarajeva, nakon što je u prethodnim danima realizovan niz aktivnosti u čast ovog jubileja bordo kluba.

Među zvanicama su bili i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, te član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić…