Kloop objavio loše vijesti za Egipćane: Ovo je nevjerovatno!

salah – povreda

Zbog povrede na sinoćnjem finalnom susretu Lige prvaka, napadač Liverpoola i najveća zvijezda reprezentacije Egipta Mohammed Salah bi mogao propustiti Svjetsko prvenstvo koje se od 14. juna do 15. jula igra u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Salah je, nakon duela s kapitenom Real Madrida Sergiom Ramosom, zadobio povredu ramena i izašao je s terena u 31. minuti sinoćnjeg finala u Kijevu.

Jedan od najboljih igrača u Europi ove sezone je uplakan napustio teren, a bojazan navijača da bi popularni Mo mogao propustiti Mundijal u Rusiji dodatno je uzburkao trener Liverpoola Jurgen Kloop koji je kasno sinoć kazao da je Salahova povreda teže prirode.

“Odvezen je u bolnicu i izvršen je rentgenski pregled. Prvi nalazi se ne čine dobrim i povreda bi mogla biti ozbiljnijeg karaktera. Moguće je da propusti Svjetsko prvenstvo. Pred nama je veliki problem, ovo je nevjerovatno”, kazao je zabrinuti Kloop.

Egipat će na Mundijalu u Rusiji nastupiti u grupi “A” u kojoj su još i domaćin Rusija te Urugvaj i Saudijska Arabija, a eventualni izostanak Salaha bi znatno smanjio šanse Egipćanima za ostvarivanje zapaženog rezultata.