Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Kolašinac u polufinalu, Frankfurt šokirao Benficu u revanšu

lacazette (1)

Valencija je još jednom bila siguran protiv Villareala. Nakon 3:1 u prvoj utakmici, večeras su Šišmiši na Mestalli slavili s 2:0

Seada Kolašinca gledaćemo s njegovim Arsenalom u polufinalu Lige Evrope. Topnici su večeras potvrdili pobjedu iz prve utakmice (2:0) i pobjedom od 1:0 u Napulju sigurno prošli u polufinale Lige Evrope. Strijelac jedinog gola bio je Lacazette u 36. minutu utakmice.

Prvi put otkada je Maurizio Sarri sjeo na klupu Chelseaja na Stamford Bridgeu Plavcu su večeras primili tri gola. Uspjelo je to igračima praške Slavije, no u konačnici im nije pomoglo da prođu u polufinale Lige prvaka.

>>>>>Kolašinac laktom prizemljio Callejona [VIDEO]

Chelsea je poveo golom Pedra u 5. minutu, Deli je potom postigao rijetko viđen autogol (nakon udarca Pedra) za 2:0.

Na 3:0 povisio je Giroud na asistenciju Pedra.

Gosti su smanjili u 26. minutu na 1:3 preko Souceka, no samo minut kasnije, Pedro je ponovo pogodio za 4:1 na semaforu.

U drugom dijelu gosti su već do 55. minuta uspjeli smanjiti na 3:4. Oba puta pogodio je Sevcik (51. i 55. minuta).

Plavci su nakon 4:1 u prvom poluvremenu, na kraju slavili s 4:3, te s obzirom da su prvi meč dobili 1:0, nastavili put ka finalu.

Valencija je još jednom bila siguran protiv Villareala. Nakon 3:1 u prvoj utakmici, večeras su Šišmiši na Mestalli slavili s 2:0 golovima Latorrea (13.) i Pareja (54. minuta).

Veliki preokret napravio je Frankfurt, koji je nakon poraza od 2:4 u gostima, uspio pred svojom publikom u revanšu pobijediti s 2:0, taman koliko im je bilo potrebno da prođu dalje. Strijelci za Frankfurt bili su Kostić (37.) i Rode (67. minuta).

U polufinalu Evropske lige igraće Arsenal protiv Valencije, dok se u drugom dvoboju sastaju Chelsea i Eintracht.