Fudbal

bruka

Vidjeli ste bruku i sramotu iz Mostara i Bihaća: A, iz Kaknja?

11/11/2018

I dok su se širile crne vijest iz Bihaća iz Mostar, stigao je i vido snimak iz Kaknja. Začuđujuće je kako igrači domaćina nakon ovoga nisu pribjegli "vaspitnim metodama" golmana Novog Travnika

Haos u bh. fudbalu se nastavlja. Rezultate kroje sudije, navijači upadaju u teren, na tribinama slušamo nacionalističa i fašistička divljanja, a ni krvi ne fali.

Ne zna se koji je rang takmičenja gori.

U Bihaću je u subotu nokautiran glavni sudac utakmice Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja. Nakon što je dosudio penal za domaće Jedinstvo u sudačkoj nadokanti utakmice. Iz tog je penala Jedinstvo došlo do pobjede od 1:0 (protiv najgore ekipe lige, Novog Travnika), a sudac Ibrahimkadić završio na travnjaku. Tamo ga je poslao golman gostujuće ekipe.

Vrlo brzo stigle su slike iz Mostara, gdje su igrali Sarajevo i Zrinjski. I to u “elitnom” razredu bh. fudbala. Pod Bijelim brijegom pala je i krv, pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić u kolima Hitne pomoći napustio je teren. Glavni sudac Vladimir Bjelica odlučio je konačan ishod susreta. Njegov će dosuđeni penal protiv Sarajeva vjerovatno obići planetu.

I dok su se širili vijest iz Bihaća iz Mostar, s malo zakašnjenja stigao je i video snimak iz Kaknja. Tamo je sudac Haris Poprženović iz Travnika pomagao Olimpiku da zadrži zaostatak za Veležom od sedam bodova. I uspio je, tim s Otoke slavio je 1:0. Poprženoviću, mora se priznati, nije bilo lako. Svojski mu je pomogao i pomoćnik Anto Bilješko iz Novog Travnika. Pogledajte na šta je Poprženović okrenuo glavu minutu prije kraja utakmice…

Začuđujuće je samo kako su igrači domaćina ostali pribrani i nakon ovoga nisu pribjegli “vaspitnim metodama” koje prakticira golmana Novog Travnika.

Ipak, nije sve tako crno u našem fudbalu. Elvedin Begić, šef naše “kuće fudbala” za desetak dana dočekat će Aleksandera Čeferina, šefa UEFA-e. Pokazat će mu tom prilikom pravo lice našeg fudbala. Pokazat će mu zgradu. I to ne običnu zgradu. Zgradu od 10 miliona maraka!

Komentari

Autor: E. B. / Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.