Reprezentacija

Novi predsjednik NSBiH

Zeljković: Radit ćemo na uvođenju VAR tehnologije u Premijer ligu

16/03/2021

Potcrtao je da je jedan od priroteta i nastavak saradnje sa FIFA-om i UEFA-om. Osim toga, kazao je da će se raditi na poboljšanju imidža NSBiH

Novi predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković danas je nakon što je izabran na ovu funkciju iznio svoju viziju rada.

Kazao je da mu je prioritet, kako je to i ranije naglašavao, rad na infrastrukturi.

– Moramo da pronađemo način da podignemo nivo infrastrukture u BiH i sigurno ćemo na tome da radimo. Imamo planove da u naredne četiri godine pokušao da realizujemo projekat izgradnje 12 terena Premijer lige sa hibridnom travom, kako bi podigli kvalitet PLBiH. A s druge strane, dovelo bi toga da “pravimo” nove reprezentativce za sve naše selekcije, rekao je Zeljković, te dodao da će pokušati uvesti i VAR tehnologija u Premijer ligu.

– Tim potezom bi se sigurno podigao integritet takmičenja i mislim da smo sposobni da uradimo jedan takav projekat, poručio je Zeljković.

Potcrtao je da je jedan od priroteta i nastavak saradnje sa FIFA-om i UEFA-om. Osim toga, kazao je da će se raditi na poboljšanju imidža NSBiH.

– Imamo snage i moći da to uradimo, vrijeme je ispred nas. Također je bitno da podignemo nivo transparentnosti i saradnje sa medijima, poručio je Zeljković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.