Reprezentacija

O izboru selektora

Zeljković: Ubijeđeni smo da smo uradili najbolji potez za fudbal BiH

21/01/2021

Moram kazati da je prethodna godina za nas bila veoma loša rezultatski i nadamo se da ćemo u ovoj godini to popraviti

Bugarski trener Ivoylo Petev (45) izabran je za novog selektora fudbalske “A“ reprezentacije BiH.

To je odlučeno na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Vico Zeljković, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, istakao je da razumije da je bilo određenih nezadovoljstava tokom samog procesa izbora novog selektora, ali kako je danas važno poslati poruku da je na kraju postignut dogovor o imanu novog selektora.

“Naravno da smo svjesni današnje odluke, jer donošenje svake odluke je teško i to je i sada bio slučaj i zato je toliko sve trajalo. Ubijeđeni smo da smo uradili najbolji potez za fudbal Bosne i Hercegovine i sigurno da očekujemo dobre rezultate. Moram kazati da je prethodna godina za nas bila veoma loša rezultatski i nadamo se da ćemo u ovoj godini to popraviti i već nas u martu očekuju prve utakmice“, kazao je Zeljković, prenosi Anadolija.

Zeljković je poručio da su rezultati ti koji će pokazati koliko je koja odluka bila dobra te je pozvao sve one koji vole reprezentaciju da je i podrže u narednom periodu.

On je otkrio da je s Petevom dogovorena saradnja po ugovoru na 2+2 godine, a da je za njegov izbor bilo 12 glasova za i jedan suzdržani.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.