Reprezentacija

Liga nacija

Zmajevima će u Beču pravdu dijeliti neiskusni “tatin sin”

14/11/2018

Zanimljivo je da će ovo Dallasu biti tek drugi zvanični meč na kojem će biti glavni sudija kada su u pitanju nacionalne selekcije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u četvrtak u Beču odlučujući meč Lige nacija protiv Austrije. Utakmica je na programu od 20.45 sati, na stadionu Ernst Happel.

Glavni sudac na tom susretu bit će Andrew Dallas iz Škotske, sin nekadašnjeg vrhunskog sudije Hugha Dallasa, koji je danas jedan od glavnih ljudi zaduženih za delegiranje sudija u UEFA-inim takmičenjima.

Tridesetpetogodišnji Škot od 2015. godine FIFA-in je sudija i spada u kategoriju mlađih arbitara koji bi tek u budućnosti trebali dijeliti pravdu na većim takmičenjima.

Zanimljivo je da će ovo Dallasu biti tek drugi zvanični meč na kojem će biti glavni sudija kada su u pitanju nacionalne selekcije. Prije ove sudio je duel kvalifikacija za SP 2018. godine između San Marina i Norveške.

Sudio je i tri meča grupne faze Evropa lige, kao i dvije utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka. Što se samog suđenja tiče, DalLas je karakterističan po tome što relativno lako dijeli žute kartone.

Asistirat će mu Graeme Stewart i David McGeachie.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.