Adra BiH i “Bingo” pokrenuli šivaonicu za lica sa invaliditetom

1_002

Humanitarna organizacija „ADRA BiH “ je u saradnji sa preduzećem „Bingo“ pokrenula projekat obuke za lica sa invaliditetom koja će se u budućnosti baviti redizajnom stare odjeće.

Obuka je prvenstveno namjenjena osobama (ženama) sa invaliditetom, ali i drugim nezaposlenim osobama koje su zinteresovane da savladaju vještine krojenja i šivanja kako bi u budućnosti mogle samostalno da rade.

„Naša organizacija iza sebe ima višedecenijski rad u BiH i prvenstveno je posvećena borbi za socijalnu pravdu odnosno pružanje pomoći licima koja se nalaze u najtežim situacijama“, istakao je Božidar Mihajlović, direktor Humanitarne organizacije Adra.

2_002

„Već nekoliko godina fokus Adre je socijalno poduzetništvo i zapošljavanje marginaloizovanih osoba te nam je stoga posebno zadovoljstvo što smo u saradnji sa firmom „Bingo“ pokrenuli ovu obuku kroz koju nastojimo edukovati i zaposliti osobe sa invaliditetom koje bi radile na redizajnu stare odjeće.“

Obuka je nastavak akcije „Hljeb od tekstila“ koju Adra sprovodi u Sarajevu i Banjaluci, a kojoj se svakodnevno vrši prikupljanje polovne odjeće.

Treneri obuke su modni dizajneri iz Banjaluke Ivana Crnogorac, Danijela Jokanović i Vesna Burazor Vrban.