Političari, stidite se

Ali Sarajlić ima samo 14 godina i gasi požare kod Konjica

ali sarajlic

Političari, svaki put kada sjednete u svoje skupe limuzine i poželite obnoviti vaš ionako najskuplji vozni park u Evropi, sjetite se Alija Sarajlića

Autor: S. DEGIRMENDŽIĆ

Kao što je poznato Mostar i Konjic ovih dana bore se s velim požarima. Osim vatrogasaca u gašenju vatrene stihije učestvuje i veliki broj dobrovoljaca s područja Hercegovine. Situacija je izuzetno teška, a vatrogasci nemaju adekvatnu opremu da odgovore ovom problemu.

Nadljudskim naporima pokušava se spasiti svako drvo, svaki žbun, a građani su ogorčeni što dosadašnja iskustva s požarima nisu “opametila” vlasti da konačno prestanu misliti samo na svoje potrebe nego da službama poput vatrogasnih obezbijede neophodnu opremu i sredstva. Na društvenim mrežama posebne emocije izazvala je fotografija dječaka Alija Sarajlića, koji se kako je navedeno u gašenju požara pridružio svom ocu Seji Sarajliću, a fotografija je nastala u Klisu u Butorović Polju kod Konjica.

Dječak koji ima samo 14 godina i deveti je razred osnovne škole, nakon bespoštedne borbe s vatrenoms stihijom, rame uz rame sa starijima zaspao je na hercegovačkom kamenu.

Slika ovog dječaka na kojeg zasigurno možemo svi biti ponosni, ujedno je i sramota za političare u ovoj zemlji jer zbog njihovog nerada i nemarnog odnosa prema životnim potrebama građana ove zemlje i oni najmlađi primorani su stati na liniju odbrane naše zemlje. Ovaj put od požara.

Političari, svaki put kada sjednete u svoje skupe limuzine i poželite obnoviti vaš ionako najskuplji vozni park u Evropi, sjetite se Alija Sarajlića, kako je umoran i iscrpljen nakon gašenja požara zaspao na hercegovačkom kamenu.