BiH

reakcije

Draganu Čoviću ne smeta zločinac koji je ubijao Hrvate i rušio Šibenik

09/01/2019

Da sam ja otišao živog bi me oderali, ali kada to napravi veliki Hrvat Dragan Čović, onda je to još jedan dokaz njegovog hrvatstva

Dragan Čović danas je prisustvovao obilježavanju Dana RS kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Nakon što su objavljene brojne fotografije na kojima se vidi Dragan Čović prilikom obilježavanja Dana RS u Banjaluci, uslijedile su brojne reakcije.

“Da sam ja otišao živog bi me oderali, ali kada to napravi veliki Hrvat Dragan Čović, onda je to još jedan dokaz njegovog hrvatstva”, poručio je zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar.

Zanimljivo je da Čoviću nije smetalo što je tokom obiljažavanje “dana RS” predsjednica entiteta Željka Cvijanović posthumno odlikovala oficira VRS Slavka Lisicu.

Slavko Lisica je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Šibenika 1991. godine.

Lisica je bio general Vojske RS, a prije toga pukovnik u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA) u tzv. Kninskom korpusu kojim je zapovijedao na doživotnu robiju osuđeni komandant Vojske RS Ratko Mladić.

Županijski sud u Šibeniku Slavka Lisicu je 1998. godine proglasio krivim za ratne zločine i osudio na 15 godina zatvora jer je kao zapovjednik oklopnih i topničkih jedinica u sastavu Kninskog korpusa u septembru 1991. godine naredio napade na Šibenik. Čoviću očito nije smetalo što je na “prazničnoj svečanosti” koju je pohodio odata i počast zločincu koji je ubijao Hrvate i rušio Šibenik.

Senad Pećanin je u svojoj reakciji na dolazak Čovića u Banju Luku napisao kako je to “jedini političar koji plače nad Vukovarom i slavi RS”.

Evo još nekih reakcija na Čovićevo proslavljanje “dana RS” u Banjoj Luci…

Kosor komentarisala prisustvo Čovića na proslavi “dana RS-a”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.