Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Na graničnim prijelazima pojačana kontrola zbog sprečavanja širenja koronavirusa

Granica

Svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, ali trenutno nema dužih zadržavanja.

Svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji.

Od sinoć su od Granične policije Crne Gore zatvoreni međunarodni prijelazi Hum-Šćepan Polje i Vitine-Šule.

Na GP Brčko-Gunja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša-Vraćenovići zbog radova zatvoren za saobraćaj.

Polusatne obustave saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi su od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionica Crna Rijeka-Bjelajce) od 09.00 do 15.00 sati.

Zbog izvođenja radova na sanaciji tunela Balkana na magistralnom putu Mrkonjić Grad- Jajce, u vremenu od 08:00 do 15:00 sati saobraćat će se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.