BiH

"kako veliki pojede malog"

Načelnik Prozor/Rame: Čović izgubio i to sad kao naš nacionalni interes?

29/01/2019

Šta je nakon sporazuma Čović - Cvitanović poručio Jozo Ivančević, načelnik Prozor / Rame, jedne od rijetkih opština s hrvatskom većinom koju Čovićev HDZ nikako ne uspjeva pokoriti

Pod plaštom zaštite interesa Hrvata u Bosni i Hercegovini Dragan Čović u svoju mrežu upecao je i HDZ 1990. Pod velom ugroženosti HDZ 1990 pristao, za par fotelja i uhljebljenje odanih. Uslijedile su žestoke reakcije pojedinih članova HDZ-a 1990, sa Čovićem ne žele, a i Cvitanović im je sada sporan.

Je li ovo gašenje najjače opozicione stranke sa hrvatskim predznakom? Dogovorom Čović – Cvitanović HDZ 1990 nestaje sa političke scene. Recept – kako veliki pojede malog.

Pogledajte šta je Ilija Cvitanović govorio o Čoviću i HDZ-u u oktobru 2018, uoči prošlih izbora. Šta je nakon sporazuma poručio Jozo Ivančević, načelnik Prozor / Rame, jedne od rijetkih opština s hrvatskom većinom koju Čovićev HDZ nikako ne uspjeva pokoriti. Ivančević je načelnik već treći mandata, a Čoviću na HDZ-ovu parolu “Prozor mora pasti”, poručuje kako je Prozor pao ima 15 godine, i “borićemo se da on više nikada ne bude pod vlašću Dragana Čovića”.

Prema načelniku Ivančeviću, priča o zaštiti hrvatskog nacionalnog interesa upakova u sporazum Čović – Cvitanović, samo je paravan za spašavanje Dragana Čovića, čak ne ni HDZ-a… Ivančević bez ustezanje poručuje, s Čovićem neće.

Pogledajte priču koju je objavio magazin “Mreža” Federalne TV-e…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.