Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Narednih dana oblačno, temperature iznad prosjeka

sarajevo oblacno444

Oblačno sa slabom kišom će biti i početkom iduće sedmice, a na planinama će padati snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme, povremeno i slabom kišom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko sedam stupeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u nedjelju će takođe preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do devet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

Oblačno sa slabom kišom će biti i početkom iduće sedmice. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna uglavnom između tri i sedam, na jugu do 13 stepeni.

U utorak takođe pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine i zapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna uglavnom između sedam i 13 stupeni Celzijusovih.