Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pisanja Žurnala

Oglasio se Enver Zornić: Radi se o montiranim optužbama

Enver Zornić

Pokušaj da se zaustave započeti procesi revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane – Sarajevo d.o.o.

Direktor KJKP Toplane Enver Zornić oglasio se nakon natpisa o njegovoj presudi za ubistva Srba i Hrvata tokom rata u Sarajevu.

Kako kaže u saopćenju, današnji tekst objavljen na portalu Žurnal info, pod nazivom “Novi direktor Toplana Sarajevo: Presuđeni zločinac koji je u ratu naredio likvidacije Srba i Hrvata”, “produženi je pritisak i atak na čast i život njega i njegove porodice koji traje i neprestaje još od 1993. godine”.

– U potpunosti negiram citirane navode i svoje učesće u navedenim događajima, jer se radi o tada montiranim optužbama i procesima. Očit interes naručioca ovog teksta i momenat njegovog objavljivanja aludira na pokušaj da se zaustave započeti procesi revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane – Sarajevo d.o.o., u kojem postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama, te o privrednom i organizovanom kriminalu, o čemu je dijelom već upoznato nadležno Tužilastvo. Uprkos svemu, prijetnjama i ucjenama, niko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanja kriminala u KJKP Toplane- Sarajevo d.o.o, stoji u Zornićevom saopćenju.