BiH

"Odgovorite ljudima"

Osmanović objasnio Dodiku kako zastavu RS može postaviti u Predsjedništvu BiH

06/12/2018

Gostujući sinoć u emisiji "Odgovorite ljudima" Federalne TV, Adil Osmanović komentarisao je i potez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o napuštanju sjednice PIK-a.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napravio je jučer diplomatski skandal kada je napustio sastanak koji je sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem trebao održati s delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira.

Dodik je pozdravio prisutne i potom rekao da nisu stečeni uslovi za njegovo prisustvo sjednici jer nema zastave RS i potom napustio salu u kojoj je zasijedanje započelo.

Gostujući sinoć u emisiji “Odgovorite ljudima” Federalne TV, Adil Osmanović, ministar u aktuelnom sazivu Vijeća ministara BiH i bivši potpredsjednik Republike Srpske, komentarisao je i potez predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o napuštanju sjednice PIK-a.

Između ostalog, Osmanović je objasnio kako Dodik može legalno postaviti zastavu RS u Predsjedništvo tokom zvaničnih sastanaka i istupa u javnosti…

A, evo i šta se desi sa zastavom kad je Dodik postavi bez odobrenja ispred svog kabineta…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.