BiH

glavna tužiteljica bih

Ovo je prijetnja smrću upućena Gordani Tadić (FOTO)

01/06/2020

Slobodna Bosna je objavila fotografiju koja je podigla na noge sigurnosni aparat u BiH

Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić potvrdio je danas navode da su glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i njena porodica dobile prijetnje smrću.

„Zato sam danas nervozan“, rekao je Radončić i dodao kako je odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i zatražio da se pojača zaštita tužiteljice Tadić i njene porodice.

Ubrzo je Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, poručio da je „Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dodatno podigla nivo sigurnosti štićene osobe, kao i njene porodice“.

Prijetnje Gordani Tadić

Slobodna Bosna je objavila fotografiju koja je podigla na noge sigurnosni aparat u BiH. Radi se o nepristojnoj i neduhovitoj montaži tužiteljice Gordane Tadić s ustaškom kapom, koja je objavljena na Facebook profilu pod imenom “Sulja Zuko”.

Po prijavi OSA-e i SIPA-e administracija Facebooka blokirala ovu objavu. Međutim, kako se navodi na profilu “Sulja Zuko”, objava je naknadno odblokirana uz izvinjenje administracije ove društvene mreže da je došlo do greške.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.