Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaganje u zdravstvo

Ozvaničen početak gradnje nove zgrade Hitne pomoći: “Zenica zaslužuje moderan kompleks”

gradisliste hitna pomoc zenica
Foto: Zenica.ba

Kasumović je pojasnio da je rok za izgradnju dvije godine, te da je Grad Zenica obezbjedio sredstva

Prigodnom svečanošću u Zenici je danas ozvaničen početak gradnje nove zgrade Službe hitne medicinske pomoći Zenica, a radove na izgradnji ozvaničili su gradonačelnik Fuad Kasumović i direktorica JU “Dom zdravlja Zenica” Mersija Kasumović.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, izgradnja nove zgrade Hitne pomoći je najveće ulaganje u Bosni i Hercegovini u primarnu zdravstvenu zaštitu, a Grad Zenica zaslužuje moderan kompleks.

Pojasnio je da je rok za izgradnju dvije godine, te da je Grad Zenica obezbjedio sredstva.

Direktorica Kasumović izrazila je zahvalnost najvećem investitoru Gradskoj upravi Zenica koja provodi postupak gradnje novog zdravstvenog objekta, te Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Vladi Federacije koji su također osigurali dio sredstava.

-Izgradnja novog zdravstvenog objekta predstavlja jedan od najvećih projekata ulaganja u zdravstveni sistem u posljednjim decenijama – kazala je Kasumović te pozvala sve relevantne institucije da nastave sa ulaganjem u zdravstveni sistem.

Novi objekat će imati površinu 3.320 kvadratnih metara sa okolnim uređenjem koje obuhvata 4.200 kvadratnih metara, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Zenica.