Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okružni sud u Banjaluci

Potvrđena optužnica protiv bivšeg predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića

aleksandar dzombic – Dejan Moconja Pixsell

Prema navodima optužnice, Tužilaštvo tereti Džombića za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, u slučajevima dodjele višemilionskih kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Prema navodima optužnice, Tužilaštvo tereti Džombića za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, u slučajevima dodjele višemilionskih kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, javlja BIRN BiH.

Riječ je o kreditu koji je 2012. godine dodijeljen pravnom licu “Energolinija” iz Zvornika u iznosu od 19,4 miliona konvertibilnih maraka (KM), saopšteno je početkom januara iz Republičkog javnog tužilaštva.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom Džombić bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva.

“Na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a ‘Energoliniji’ d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u navedenom iznosu”, naveli su ranije u Tužilaštvu.