Srpski zastupnici protiv novca za bolnice RS-a, Mektićev zahtjev na razmatranju po hitnom postupku

Hinduska masa u indijskoj prijestolnici je u utorak zapalila džamiju, dok je u zonama gdje žive muslimani izvršeno dosta napada, u sklopu trodnevnih nereda koje je izazvao novi zakon o državljanstvu, javlja Al Jazeera Balkans.

Broj žrtava najvećih nereda s vjerskom pozadinom u Delhiju u posljednjih nekoliko decenija porastao je na 20, a indijska policija optužuje se da „gleda na drugu stranu“ dok masa napada muslimane i njihovu imovinu.

Hinduska masa u indijskoj prijestolnici je u utorak zapalila džamiju, dok je u zonama gdje žive muslimani izvršeno dosta napada, u sklopu trodnevnih nereda koje je izazvao novi zakon o državljanstvu.

Indijski portal The Wire izvijestio je da je rulja uz povike „Jai Shri Ram“ – što se može prevesti kao „pozdrav Lordu Ramu“, paradirala oko zapaljene džamije u zoni Ashok Nagar.

Na video-snimci koja se proširila društvenim mrežama vidi se kako se rulja penje na vrh minareta u pokušaju da na njega postavi zastavu.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić na dnevni red je stavio zahtjev zastupnika Dragan Mektića za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu i to po hitnom postupku