promjena vremena

Stiže nam snijeg, temperature će biti još niže

Sarajevske ulice zabijelio snijeg
08.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958Pa, za 16hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U Sarajevu sunčno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 4. marta, u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano vrijeme. Lokalno, po kotlinama u Bosni, bit će magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

Do promjene vremena doći će u petak, 5. marta, kada se u Bosni i Hercegovini očekuje postepeno naoblačenje prijepodne. U drugoj polovini dana bit će pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Glavnina padavina je u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

Pretežno oblačno vrijeme prognozira se i za veći dio dana u subotu, 6. marta. Širom Bosne prijepodne se očekuje susnježica ili snijeg, stim što u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina na sjeveru Hercegovine. Razvedravanje u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C, saopćeno je iz FHMZBiH.