Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zatvorena za posjetitelje

Timovi u Pionirskoj dolini brinu o ishrani i njezi životinja

pionirska dolina (6)

Rekreativno zabavni centar i zoološki vrt “Pionirska dolina”, kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće “Park”, do daljnjeg je zatvoren za posjetioce

Sarajevska zelena oaza, zoološki vrt Pionirska dolina, omiljena destinacija velikom broju građana glavnog grada Bosne i Hercegovine i šire, je zatvoren za posjetitelje zbog pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Međutim, rad uposlenika koji se brinu o ishrani i njezi životinja, te higijeni nastambi organiziran je u timovima, uz strogo propisane mjere zaštite i kontrole zdravlja i uposlenih kao i životinja u zoo vrtu.

Direktor KJKP “Park”, koje upravlja Pionirskom dolinom, Edin Abdurahmanović je izjavio za AA da i oni, kao i druga preduzeća, imaju velike probleme zbog pandemije koronavirusa.

“Stanje izazvano koronavirusom utječe na posao s obzirom da jedan dio firme živi od komercijalnog segmenta, među kojima je i Pionirska dolina. Zatvorena je, a mi smo s 21. martom trebali da otvorimo sezonu i radimo u punom kapacitetu. Nažalost, kako je u cijelom svijetu sve stalo, tako i kod nas”, objasnio je Abdurahmanović.

Podsjetio je da su sa 21. martom trebali da dobiju nove stanare u Pionirskoj dolini, u novim nastambama.

“Nastambe su pripremljene, međutim, nažalost ovaj segment oko razmjene životinja nismo bili u mogućnosti da sprovedemo. To ćemo ostaviti za neka nova, bolja vremena. Ovo stanje će utjecati na rad Pionirske doline, kao što utječe i na sva druga preduzeća”, izjavio je Abdurahmanović.

I on je apelovao na građane da ostanu u svojim domovima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.