BiH

U BiH stižu velike vrućine, živa na termometru “skočit” će do 37 stepeni

05/08/2018

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Lokalni pljusak ponegdje praćen grmljavinom je moguć u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 31, na jugu od 31 do 36 stepen.

U ponedjeljak, 6. augusta, sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren jugozapadni.

Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 30 do 36 °C.

Sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost bit će i u utorak 7. augusta. Poslije podne u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na istoku i sjeveroistoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 30 do 36 °C.

U srijedu , 8. augusta, sunčano i vruće. Poslijepodne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 31 do 37 °C.

Sunčano i vruće bit će i u četvrtak, 9. augusta. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu od 22 do 27, a dnevne od 32 do 37 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

“Soba bila puna krvi”: Pred sinom ubio suprugu i sebe

Ana Mirjana Račanović nakon 17 godina od osvojene titule Miss BiH izgleda sjajno

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.