26 aktivnih slučajeva

U Brčkom koronavirusom zaražena i beba rođena ove godine

beba

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za kovid pacijente smješteno je šest lica, od kojih je jedno starija žena sa teškom kliničkom slikom i priključena je na respirator

U Brčkom je danas potvrđeno sedam novozaraženih virusom korona, čime se broj aktivnih slučajeva povećao na 26, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spašavanje distrikta.

Lica se nalaze u kućnoj samoizolaciji, a riječ je o dvije tridesetrogodišnje žene, te dvije žene godina 66 i 56, dva muškarca starosti 69 i 31 godinu, te jednoj bebi rođenoj ove godine.

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za kovid pacijente smješteno je šest lica, od kojih je jedno starija žena sa teškom kliničkom slikom i priključena je na respirator.

Jedno lice ima srednje tešku kliničku sliku, dok ih je četvoro sa lakšom, dva lica su mlađi pacijenti, a troje su srednje životne dobi.

Ukupno je u Brčkom testirano 1.347 lica, njih 1.263 imalo je negativan nalaz, rezultate čekaju 33 lica, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 209 osoba.

Do sada je u distriktu registrovano 51 lice pozitivno na virus korona, od kojih se oporavilo 20, dok ih je petoro ranije preminulo, navedeno je u saopštenju.