BiH

Memorijalna šetnja

Ubijeni Dženan Memić danas bi slavio svoj 25. rođendan (FOTO/VIDEO)

11/08/2019
Foto: H. Đ. / Fokus.ba

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, a u noći 8. februara 2016. godine s njim u društvu je bila Alisa Mutap koja je također zadobila povrede. Tokom sudskog procesa samo jednom se pojavila kao svjedok

U Velikoj aleji na Ilidži večeras je održana memorijalna šetnja u znak sjećanja na ubijenog mladića Dženana Memića. Tog dana on bi napunio 25 godina.

Iako je prvobitno bilo planirano održavanje 2. noćne utrke kao što je to bilo prošle godine, porodica Memić je zbog obilježavanja Kurban-bajrama odlučila organizirati memorijalnu šetnju.

Porodica, prijatelji i građani koji podržavaju borbu porodice Memić u otkrivanju istine o Dženanovoj smrti okupili su se u nedjelju u Velikoj aleji kod spomen-obilježja “Ranjeni kamen”. Simboličnim puštanjem 25 balona u zrak i na taj način je odata počast.

Podsjećamo, slučaj ubistva Dženana Memića nije rasvijetljen ni više od tri godine nakon njegove smrti. Sudski postupak koji se vodio protiv Ljube i Bekrije Seferovića za saobraćajnu nesreću okončan je prvostepenom oslobađajućom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu. Vrhnovni sud FBiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS, te je presuda ukinuta i počelo je novo suđenje. Izvršeno je i treće saobraćajno vještačenje, a vještaci saobraćajne struke bili su na licu mjesta zajedno sa medicinskim vještakom.

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, a u noći 8. februara 2016. godine s njim u društvu je bila Alisa Mutap koja je također zadobila povrede. Tokom sudskog procesa samo jednom se pojavila kao svjedok.

Tužilaštvo BiH otvorilo je predmet o ubistvu Dženana Memića, a do sada je salušano više svjedoka. Očekuje se da Tužilaštvo BiH otvori i istragu kako bi se utvrdilo ko je sve učestvovao u sakrivanju istine o smrti tada 21-godišnjeg Dženana Memića i pod kojim okolnostima je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.