Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijavila ga djevojka

Denis Sadiković nakon hapšenja opisao šta se dešavalo između njega i Ajle

denis sadiković hapšenje
FOTO: Avaz.ba
Denis Sadiković

Obrazlažući činjenice da djevojka ima lakše povrede, Sadiković je ispričao da su se svađali te da ga je ona gađala telefonom, a on ju je bacio na zid.

Denis Sadiković, koji je prekjučer uhapšen u Sarajevu jer ga je djevojka prijavila da ju je tri dana držao u stanu protiv njene volje, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva.

On se, kako nam je rekla, sumnjiči za krivična djela silovanja, protupravnog lišavanja slobode i nanošenja lakše tjelesne povrede. Bit će zadržan 24 sata.

– Nakon što ga tužilac ispita, odlučit će se o mjerama – rekla nam je Bavčić.

Opisao šta se sve dešavalo između njega i njegove djevojke

Kako piše Avaz Sadiković je do u detalje opisao šta se sve dešavalo između njega i njegove djevojke s kojom je u vezi od aprila prošle godine.

Upravo ova veza bila je razlog za razvod koji je zatražila njegova bivša supruga Ajla Sadiković, koja ga je ranila na Ciglanama kada ju je napao.

Denis je potvrdio da je s novom djevojkom od 6. do 9. januara, kada je uhapšen, bio u njegovom stanu u Geteovoj ulici. Djevojka je imala temperaturu pa je on izlazio da joj kupuje lijekove, a ona zbog toga uglavnom i nije izlazila.

Ponovio je da je između njih došlo do svađe, jer je on sumnjao da je ona išla doktoru radi prekida trudnoće. To ga je, kako je rekao, pogodilo jer ni s prvom suprugom nije imao djece.

Denis je negirao da je 8. januara svoju djevojku dva puta silovao nanijevši joj povrede na glavi, te na lijevoj strani lica, oka, ramena i nadlaktice. Kazao je da su vodili ljubav uz obostrani pristanak.

Denis je negirao da je djevojku držao zarobljenu, ustvrdivši da je ključ od stana sve vrijeme bio u vratima. Rekao je, kad je ona izašla iz stana 9. januara, da ga je zaključala i odnijela ključ pa je on morao zvati oca da dođe i otključa stan.