Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Hatić ostaje u pritvoru još najmanje mjesec dana

05/08/2015

Općinski sud u Sarajevu za još mjesec dana produžio je pritvor Mirzi Hatiću, osumnjičenom za reketiranje Mirze Dedića, privatnika i predstavnika austrijske firme Swietelsky, koja je zajedno s firmom Alpina Bau dobila posao obnove željezničke infrastrukture u BiH vrijedan 85 miliona eura, potvrđeno je iz Općinskog suda Sarajevo.

Na jučerašnjem ročištu tužiteljica Amina Ruždić je ponovila da se Mirza i Lejla Hatić, Hilmija Garibović, Nihad Škoro i Kemal Trle terete za reketiranje te navela da bi Hatić, ako bi se našao na slobodi mogao da dovrši ili ponovi krivično djelo.

S druge strane, Hatićeva nova braniteljica po službenoj dužnosti Binasa Abaspahić negirala je navode tužiteljice tvrdeći da nema razloga da njen klijent ostane iza rešetaka.

Hatić je Vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Sanela Rondić zamolio da ga puste iz pritvora i izreknu mu mjere zabrane, kako bi mogao biti sa djecom, javlja Oslobođenje.

Podsjetimo, na ročištu koje je održano u ponedjeljak, Hatićev prethodni branilac advokat Faruk Balijagić pokušao je napraviti pritisak na Vijeće da njegovog branjenika pusti iz pritvora, te je naveo da mu zbog nemarnosti Tužilaštva nije na vrijeme dostavljen materijal o prijedlogu za pritvor. To ročište je odgođeno za 12 sati, ali se tada Balijagić nije pojavio, te je Hatiću dodijeljena braniteljica po službenoj dužnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.