objavljena optužnica

Zejćirovića namamili u kafić, a potom u vozilo

brčko nesreća
Foto: nula49.com

Prema optužnici, njega je Djedović telefonom najprije pozvao da dođe u ugostiteljski objekat Stela

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Suana Halilovića, Samida Šabanovića, Nihada Hukića i Suvada Djedovića. Optuženi su da su 17. novembra prošle godine u  Brčkom oteli, a potom na svirep način lišili života Edina Zejćirovića.

Kako se navodi u optužnici, oni su optuženi za krivično djelo otmice, počinjeno u sastavu grupe za koje se može izreći kazna zatvora od jedne do deset godina. Također optuženi su i za krivično djelo ubistva na svirep način za koje se može izreći najmanje deset godina zatvora ili kazna dugotrajnog zatvora.

Optuženi se terete da su 17. novembra 2019. godine, od oko 18,30 pa do 22,00 sata, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli a potom pretukli i mučili Zejćirovića.

Prema optužnici, njega je Djedović telefonom najprije pozvao da dođe u ugostiteljski objekat Stela. Tu su ga namamili da uđe u vozilo Halilovića. Potom su ga vozeći po gradu udarali, tražeći da isplati prvooptuženom dug od oko dvije hiljade KM.

Oni se dalje terete da su, zaustavivši se na obali rijeke Save kod naselja Vučilovac, izvukli oštećenog iz vozila na nasip i zajedno nogama i pesnicama udarali usljed čega se skotrljao sa nasipa.

Naizmjenično snimajući telefonskim aparatom oni su oštećenog nastavili udarati da bi ga drugooptuženi bacio u Savu – navodi se u optužnici.

Optuženima se stavlja na teret da su oštećenog nastavili mučiti i nakon što ga je Djedović izvukao iz vode.

Svjesni, bezosjećajno su sjeli u vozilo i odvezli se – zaključuje se u optužnici.