maglaj

Na teško pristupačnom dijelu riječnog korita pronađen veliki zasad indijske konoplje

l_b3cad5e91419064670413e438e4d88b4

Prilikom vršenja uviđajnih radnji pronađena je veća količina stabljika, visine od 30 do 340 cm, a pronađeni biljni materijal će biti dostavljen Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja

Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su na teško pristupačnom lokalitetu riječnog korita u mjestu Liješnica, Maglaj, pronašli veći zasad stabljika indijske konoplje.

O svemu navedenom upoznat je dežurni kantonalni tužilac dok je uviđaj na licu mjesta izvršen od istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Prilikom vršenja uviđajnih radnji pronađena je veća količina stabljika, visine od 30 do 340 cm, a pronađeni biljni materijal će biti dostavljen Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Službenici Policijske stanice Maglaj nastavljaju s prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja osobe koja je izvršila sporni zasad i bila uključena u proces proizvodnje i uzgoja opojne droge i time počinila krivično djelo ‘neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Akcija je nastavak planiranih aktivnosti na spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Maglaj, saopćeno je iz MUP-a ZDK.