Crna hronika

Puce tvrdi da nije zapalio automobil kolege boksera Markića

28/07/2015

Mostarski bokser Žanel Puce tvrdi da on nije podmetnuo prošlosedmični požar na automobilu kolege boksera Emila Markića u naselju Bijeli Brijeg u Mostaru, već da je u vrijeme paljevine bio na drugom dijelu grada, odnosno da je šetao psa po naselju Balinovac te da još čeka snimke kamera videonadzora koje bi, kako kaže, trebale potvrditi da on nije bio niti blizu kada je zapaljena Markićeva Opel Vectra.

On je jučer došao u redakciju Dnevnog lista kako bi demantirao da je zapalio Markićev automobil, ali je priznao da se te večeri susreo s Markićem te tvrdi kako ga je Markić napao i dva puta ga udario bokserom, ali da on nije kasnije zbog toga njemu zapalio automobil.

“U četvrtak kada se to dogodilo, ja sam pošao u kino s prijateljima kad sam dobio poziv od Emila Markića koji je naveo da se želi vidjeti sa mnom da nešto pričamo. Došao sam, kada sam otvorio prozor automobila, dok se nisam nadao, on je mene prvi udario šakom“, govori Puce, koji kaže kako je tada naglo smotao volanom te je automobilom zakačio Markića.

Podsjetimo, Markić je ranije rekao kako ga je Puce pokušao zgaziti automobilom, no Puce ima sasvim drugačiju priču oko toga što se dogodilo te večeri. On kaže kako ima svjedoka koji je tada s njim bio u automobilu koji je spreman potvrditi da je Markić prvi njega napao.

Kaže kako ga je, nakon prvog udarca, Markić čak zamolio da fino popričaju, te je ušao i sjeo s Pucom u njegov automobil.

“Sjeo mi je u auto, izvadio je bokser u toku vožnje i udario me bokserom i razbio mi arkadu na dva mjesta“, objašnjava Puce, koji nam je donio i mobitel na uvid, gdje se vidi da je Markić njega nazvao te kobne večeri.

Kaže kako je, nakon što ga je Markić u autu udarao bokserom, svojim automobilom odveo Markića na MUP.

Iako je Markić ranije izjavio kako ima svjedoke da je Puce, nakon njihova sukoba i davanja izjava u policiji, zapalio njegov automobil ispred zgrade na Bijelom Brijegu, Puce tvrdi da to nije istina te kako se on nada da će to moći dokazati i snimkama videonadzora.

“U to vrijeme kad se dogodila ta paljevina, šetao sam psa po Balinovcu. Čekam još snimke kamera, mislim da me uhvatila kamera. Vjerovatno je neko iskoristio priliku s ovim svime što se dogodilo jer Emil ima dosta neprijatelja, on je nasilna osoba, nedavno je maloljetnom momku zube izbio“, tvrdi Puce koji smatra kako je neko drugi Emilu zapalio automobil, a njihov sukob te večeri je iskoristio kako bi na njega bacio sumnju da je on zapalio Markićevo auto.

Motiv sukoba dvojice mostarskih boksera još je nejasan, no Puce tvrdi da ga je Markić napao iz ljubomore jer je izbačen iz kluba i nekih drugih neuspjeha.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.