saopštenje tužilaštva

“Tinjao je dugo”: Zgradu banke u Banjoj Luci zapalio opušak cigarete!?

Banja Luka: Požar u zgradi Investiciono-razvojne banke RS-a, na terenu više vatrogasnih vozila
01.05.2022., zgrada Investiciono-razvojne banke RS, Banjaluka (BiH) – Zgrada Investiciono-razvojne banke Republike Srpske zahvatio je veliki pozar nocas koji je velikim naporima vatrogasaca ipak ugasen, a na objektu je ucinjena velika materijalna steta. U samoj zgradi se nalazi jos nekoliko firmi i agencija i za sada se ne zna kolika je steta pricinjena. Policija je na teren i trenutno vrsi uvidjaj, a saobracaj je obustavljen u tom dijelu grada. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Navode da se radi o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar koji je 1. maja izbio u Zgradi Investiciono razvojne banke je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

“Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, od strane, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavljen je nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko 3 časa u zgradi ‘Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske’, stomatološke ambulante ‘Simić dent’ i ugostiteljskog objekta-pizzerije ‘CORSO'”, navedeno je u saopštenju.

Navode da se radi o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće.

“Požar se razbuktao oko 3 sata i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnostnastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimljaku iz ugostiteljskog objekta-pizzerije ‘CORSO’, koji vodi kroz prostorije ‘Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske’ do vrha zgrade”, saopšteno je iz tužilaštva.