Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija “Briješće”: Sarajevska policija uhapsila četiri osobe zbog prodaje droge

fup akcija

Pripadnici Federalne uprave policije su, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili četiri osobe osumnjičene za proizvodnju i promet droge, potvrdila je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bačvić.

Ona je navela da osumnjičene terete da su na području Kantona Sarajevo od decembra 2016. godine neovlašteno nabavljali i prodavali marihuanu, amfetamin i veće količine tableta ekstazi.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako Fokus.ba nezvanično saznaje, uhapšeni su Emir Kaltak (1994), Aldin Turković (1995) i Arnel Omeragić (1985), koji su predati Tužilaštvu, dok je četvrta osoba puštena da se brani sa slobode

Pripadnici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali operativnu akciju „Briješće“ na području ovog kantona. Podršku u ovoj istrazi je pružala Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas.

Prilikom pretresa, pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Cannabis Sativa L”, oko 110 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi, manju količinu materije, koja asocira na opojnu drogu anfetamin, vage i pribor za pakovanje opojne droge, mobilni telefonski aparati, SIM-kartice, te drugi predmeti, koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom, odnosno koji su korišteni prilikom izvršenja navadenih krivičnih djela.

Nakon izvršenih pretresa, osobe su uhapšene i privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega je jedna osoba po usmenom nalogu postupajućeg tužitelja, puštena na slobodu, dok su tri uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.