zbog pogibije četiri osobe

U Mostaru je Dan žalosti, danas sahrana tri člana porodice Krstić

krstic

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar

U povodu tragične smrti četiri osobe u prometnoj nesreći proteklog vikenda, Grad Mostar je utorak, 27. septembra, proglasio Danom žalosti.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Također, obvezuju se elektronski mediji s područja Grada Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

U subotu, 24. septembra, u večernjim satima četiri osobe su poginule i četiri teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u mjestu Buna – Zaton, južno od Mostara.

Poginula su tri člana porodice Krstić, otac, majka i devetogodišnji sin, dok je trogodišnja kćerka teško povrijeđena i smještena je u SKB Mostar. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac.

Danas će na rimokatoličkom groblju Ortješ biti sahranjeni članovi porodice Krstić.