Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

po nalogu tužilaštva bih

Opsežna akcija “Trag”: Do sada je uhapšeno šest osoba, ovo su njihovi identiteti (VIDEO)

Sarajevo: Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
23.07.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Selmo Cikotic novi Ministar Sigurnosti BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Pretresi se vrše na više lokacija na području Trebinja i Foče, a lišeno je slobode šest osoba

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski službenici MUP-a RS od ranih jutarnjih sati provode akciju kodnog naziva “Trag”, koja je usmjerena na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge.

Pretresi se vrše na više lokacija na području Trebinja i Foče, a lišeno je slobode šest osoba.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala iz člana 250. KZ-a BiH a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Akcija “Trag” usmjerena je na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge, za koju se sumnja da je nabavljana iz Crne Gore u Trebinje, te da je dalje preprodavana u Dubrovnik, Mostar i Istočno Sarajevo.

Kako je rekao Siniša Laketa, načelnik trebinjske Policijske uprave, izvršen je pretres na 12 lokacija.

“Tokom aktivnosti oduzeto je oko 1,5 kilogram praškaste bijele materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu, međutim naknadnim vještačenjima odredićemo se tačno o kojoj vrsti droge je riječ, da li je u pitanju kokain ili neka druga vrsta droga”, rekao je Laketa.

Istakao je da je u akciji oduzeto nekoliko putničkih automobila, sim kartica i mobilnih telefona, kao i drugih dokaza.

U akciji su do sada uhapšeni Trebinjci: Nikola Šaraba, Dragan Bokić, Mihajlo Nožica, Saša Vukanović, Filip Vučinić, Milan Spajić i Nemanja Vladičić iz Foče, javljaju Nezavisne novine.