Mup rs

U akciji kodnog naziva “Sistem” uhapšene četiri osobe

muprs vozila
Ilustracija: Facebook / MUP RS / A. Čavić

Slobode su uhapšeni V.I i S.Ć. iz Banje Luke, G.B. iz Doboja i Ž.O. iz Vlasenice i protiv njih će biti podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u okviru akcije kodnog naziva “Sistem” identifikovali su i uhapsili četiri osobe koje se sumnjiče da su počinila krivično djelo iskorištavanje djece.

Slobode su uhapšeni V.I i S.Ć. iz Banje Luke, G.B. iz Doboja i Ž.O. iz Vlasenice i protiv njih će biti podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa lica i stambenih prostorija koje koriste osumnjičeni na području Banje Luke, Doboja i Vlasenice, policijski službenici su pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da su korišteni za izvršenje predmetnih krivičnih djela, a riječ je o mobilnim telefonima, računarima, uređajima za skladištenje digitalnih podataka i slično, video materijalima, a koju su osumnjičeni skladištili na uređajima za pohranu podataka, navodi se u saopštenju iz MUP-a.

Takođe, prilikom pretresanja pronađena je i oduzeta određena količina oružja i municije.

U saopštenju iz MUP-a navodi se da su policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kirminalističke policije MUP-a akciju “Sistem” započeli s ciljem identifikovanja, dokazivanja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela.

Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a apeluje na građane da ne objavljuju javno i ne dijele putem mejlova, aplikacija za komunikaciju putem interneta i slično, fotografije na kojima se nalaze djeca bez odjeće, jer na taj način može da dođe do zloupotrebe takvih fotografija od drugih lica.

Policijski službenici će i u narednom periodu sprovoditi planske aktivnosti na otkrivanju i dokazivanju krivičnih djela, naglašava se u saopštenju.