Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zadovoljni rezultatima

Dobnigg: Još jedna uspješna godina za Raiffeisen banku BiH

Karlheinz-Dobnigg-aula

– Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu – rekao je Dobnigg

S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika. Pratili smo promjene u digitalnom svijetu, te prilagođavali i kreirali savremene usluge koje zahtijevaju ulaganje minimalnog napora klijenata pri poslovanju s Bankom, izjavio je večeras u Sarajevu predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg, tokom tradicionalnog novogodišnjeg druženja članova Uprave te banke sa predstavnicima medija.

– Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu – rekao je Dobnigg.

Istaknuo je da aplikacija OPA korisnicima pruža potpuno novo iskustvo plaćanja kod registrovanih OPA trgovaca korištenjem samo mobilnog telefona, odnosno skeniranjem QR koda, zatim slanje i primanje novca bez unosa broja računa, plaćanje režijskih troškova, te prepaid dopunu. Pristup aplikaciji je omogućen korisnicima jedne od mobilnih mreža u BiH i tekućeg računa u Raiffeisen banci, a registracija i korištenje ove aplikacije je bez naknade za fizička lica.

– Tokom ove godine Raiffeisen banka je uvela i novi jednostavniji način plaćanja, Raiffeisen beskontaktnu narukvicu, a u segmentu tradicionalnih kanala poslovanja otvorena je i 100. poslovnica čime je klijentima olakšan pristup uslugama Banke – dodao je Dobnigg.

Navedene aktivnosti Banke, po njegovim riječima, prepoznala su i četiri svjetska magazina, EMEA Finance, Global Finance, Euromoney i The Banker, koji su Raiffeisen proglasili najboljom bankom u BiH.

– Raiffeisen nastavlja i u narednom periodu doprinositi održivom ekonomskom rastu i jakom bankarskom sistemu koji igra vitalnu ulogu za stabilnu ekonomiju zemlje – zaključio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg.