Globus

Beograd

Popović je odmah znao po koga su došli, Runjo se sakrio

03/12/2018

U tom metežu, Vlada Pop i njegov ubica zajedno su proletjeli kroz izlog kafića i pali na ulicu, i to tako što je tada već beživotno Popovo tijelo palo na likvidatora

Vladimir Popović zvani Vlada Pop, vlasnik kockarnice “Havana” i bliski saradnik srpskog mafijaša Luke Bojovića, ubijen je u subotu oko 22 sata kada su se u kafiću u kom je sedio pojavile ubice sa heklerima i ispalile više od 15 hitaca, od kojih je 10 završilo Popovićevom tijelu.

Sve se dogodilo izuzetno brzo, a drama je počela kada su ubica i njegov pomagač ušli u kafić na Vračaru nešto prije 22 sata i odmah krenuli ka mjestu gdje je sjedio Vlada Pop. Sa njim u društvu bio je i Miloš Nilović zvani Runjo, jedan od istaknutijih članova zloglasnog škaljarskog klana, koji se u trenutku likvidacije sakrio, te je prošao bez povreda.

Napadač je u ruci nosio crvenu kesu u kojoj je skrivao oružje kojim će Pop nekoliko trenutaka kasnije biti usmrćen.

Međutim, iako je ubica nosio kapu i šal tako da su mu se vidjele samo oči, Pop ih je primjetio, po svemu sudeći prepoznao, i odmah skočio na jednog od njih pokušavši da ih savlada, piše Blic.

Dok su se hrvali, ubica je uspio da iz automatskog oružja ispali čak 10 hitaca u Popovićevo tijelo, a jedan projektil zakačio je 23-godišnjeg momka koji je bio gost kafića i u incidentu se našao kao slučajna žrtva.

U tom metežu, Vlada Pop i njegov ubica zajedno su proletjeli kroz izlog kafića i pali na ulicu, i to tako što je tada već beživotno Popovo tijelo palo na likvidatora, onemogućivši mu kretanje.

Tada je na scenu stupio ubicin pomoćnik. On je uspIo da izvuče likvidatora i oružje, nakon čega su zajedno sJeli u “audi” i dali se u bijeg.

Odmah nakon likvidacije beogradska policija pokrenula je akciju “Vihor” i određeni vremenski period su bili zatvoreni izlazi iz grada, među kojima i autoput kod Gazele, a policija je intenzivno provjeravala sumnjiva vozila. Uz to, uzeti su snimci sa bezbjednosnih kamera u okolini mjesta zločina, kao i snimci drugih nadzornih kamera kako bi se utvrdilo kretanje ubica nakon likvidacije kao i moguće mjesto na koje su potom otišli.

Ipak, akcija do sada nije dala rezultata. I ovo kao i većina drugih ubistava u zadnje vrijeme u Beogradu, sve više podsjeća na ona iz vremena zloglasnog zemunskog klana – nakon brutalnih ubistava koja se nerijetko dešavaju pred velikim brojem svjedoka, policija pokreće akcije koje obično ne daju rezultata.

Budući da je akcija ubijanja Vlade Popa bila izvršena brzo, uspješno i bez nepredviđenih okolnosti, osim što je žrtva pokušala da savlada likvidatore, kao i to da su ubice tačno znale gdje Popović sjedi, sumnja se da je ovo ubistvo planirano duže vrijeme.

Jedna od mogućnosti je i da su imale svoje “insajdere” u ugostiteljskom objektu koje su eventualno javile ubicama kada je Popović došao i gde tačno sedi. Činjenica da takozvani Runjo, koji je bio u društvu ubijenog Popovića nije povređen, jasno je da je naručeno samo jedno ubistvo.

Takođe, smatra se i da je ubistvo naručeno te plaćeno velikim novcem, posebno ako se u obzir uzme umješanost sa škaljarskim klanom, Lukom Bojović i Filipom Koraćem.

Na licu mjesta pronađeno je 15 čaura, dok je tijelo Vlade Popa izrešetano sa 10 hitaca iz automatskog oružja, kako se pretpostavlja, “heklera”.

Nesretni mladić koji se u trenutku pucnjave slučajno zadesio u neposrednoj blizini Vlade Popa je zbrinut i nalazi se van životne opasnosti. Njega je metak pogodio u nogu, a on je odmah vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.