Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jelena savić

Čeda Jovanović se bori protiv virusa, oglasila se njegova supruga: “Sve se desilo u ponedjeljak”

c-edomir-jovanovic-stefan-stojanovic-04

Poznati srbijanski političar od srijede se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, jer su ljekari procijenili da je bolje da tu nastavi liječenje

Stanje predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, koji je prije nekoliko dana primljen u bolnicu sa upalom pluća, je dobro i stabilno. Prisustvo koronavirusa još nije potvrđeno, prenosi “Blic”.

– Svjestan je, kreće se, komunicira sa porodicom. Ljekari su zadovoljni kako je reagovao na terapiju i sada se liječi. Koliko će sve to da potraje, ne zna se. Stanje mu je dobro i stabilno – kažu u LDP-u za Tanjug.

Navode i da se poznati srbijanski političar od srijede nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, jer su ljekari procijenili da je bolje da tu nastavi liječenje.

U međuvremenu se na Facebooku oglasila i supruga Jelena Savić, supruga Čedomira Jovanovića, koja je opisala šta se posljednjih dana dešavalo. Njen status prenosimo u cjelosti.

“Dragi prijatelji, oprostite što vam nisam odgovorila odmah, ali je ovo zaista prvi slobodan trenutak u čitavoj nedjelji koju deca i ja provodimo u stalnom kontaktu sa ljekarima sa Bežanijske kose i Infektivne klinike, koji se zajedno sa Čedomirom bore protiv užasnog i teškog virusa koji ga je napao.

Sve se desilo u ponedjeljak, tokom popodneva, od 16 do 18 časova. Bez prethodnih simptoma, Čedomir je osjetio temperaturu, koja je sa početnih 37,6 u sat-dva otišla preko 39. Sam je otišao kod ljekara po planu koji je ranije napravio ‘jer njega ništa ne zaobilazi’. Od te večeri, on sa timovima predivnih i beskrajno požrtvovanih doktora i drugog medicinskog osoblja bije svoju bitku sa upalom pluća, visokom temperaturom i krvnim pritiskom i, manje-više, svim komplikacijama koje izaziva virus.

Sa Bežanijske kose je prebačen na Infektivnu kliniku u trenutku pada oksidacije (od tada je na kiseoniku koji njegovim plućima pomaže da se oporave) zbog sumnje na virusni meningitis, koja je u međuvremenu otklonjena.

Preko ljekara sam ga obavijestila za podršku koju mu šaljete iz zemlje, regiona, drugih kontinenata. On sada ne može da vam odgovori za svu pažnju i brigu onako kako želi i kako vi zaslužujete. Ipak, preko osoblja Infektivne klinike, popodne mi je poslao dve rečenice: „Čuvajte se svi. Odustaću, nikad!“

Čedina Jela”, napisala je.