Globus

Ubica iz Čačka otkrio zašto je ubio mladića usred restorana

10/10/2017

Čačanin Saša Ćubović (33) ubijen je jer se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Njega je iz čista mira, sa šest hitaca iz pištolja, u fast food restoranu u centru grada usmrtio Vladica Pušica (32), priča svjedok.

Ćubović je oko 6.30 ujutru ušao u fast food „Silver house“ u Ulici Svetog Save. Tu je u društvu jedne devojke vidio Vladicu, prišao im, razmijenio sa njima nekoliko rečenica, a onda sjo za susjedni sto i naručio hranu, piše Blic.rs.

Nakon nekoliko minuta Saša je prišao Pušici, nakon kraće svađe ovaj mu je ispalio metak u glavu i još nekoliko u tijelo. Nesretni mladić se srušio, a lokva krvi oblila ugostiteljski objekat.

Izvor „Blica“ kaže da je cijeli tok događaja zabilježen sigurnosnom kamerom. Isti sagovornik navodi da je ubica bio u stanju alkoholisanosti i najvjerovatnije pod dejstvom narkotika.

Kako „Blic“ saznaje, Vladica Pušica u iskazu pred tužiocem Višeg tužilaštva u Čačku priznao je da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret!

On kaže da je ubijenog Sašu prvi put upoznao pet minuta pre pucnjave kada mu je on ponudio cigaretu.

– U jednom trenutku Saša je prišao našem stolu i sjeo na stolicu sa desne strane i rekao nešto u smislu „kakav ovde postoji problem“. Ja sam mu rekao da razgovaram sa vzaručnicom i da imamo neku malu svađu. Saša me je tada uhvatio za kosmati dio brade. Tada sam lijevom rukom iza pojasa izvukao pištolj i njegovom ručkom udario mladića po tjemenu. U tom trenutku je krenulo koškanje između nas. Uplašio sam se da će mi oteti pištolj i da će me ubiti – ispričao je Vladica.

On je naveo da je pucao tri puta i da je nakon trećeg metka Saša pao preko stolice.

– Nisam se obazirao koliko je Saša povrijeđen – naveo je Pušica na saslušanju.

On je izjavio da je pištolj nabavio pet dana prije ovog događaja i da ga je kobne večeri sve vrijeme nosio za pojasom repetiranog!

Njegov pravni zastupnik Ivan Čvrkić izjavio je da će tražiti vještačenje psihičke uračunljivosti svog klijenta.

Kako priča naš drugi izvor, Vladica se prije uplitanja Saše oštro raspravljao sa djevojkom.

– Prema tvrdnjama svjedoka, Vladica se svađao sa djevojkom u čijem je društvu bio, a Saša im je u jednom trenutku rekao da ne treba da se svađaju, jer za to nema razloga – rekao nam je sagovornik iz istrage.

Vladica (32) iza sebe ima pun dosije: učestvovao je u nizu brutalnih incidenata a bio je i na robiji sa još trojicom Čačana jer je u „Gradskoj rupi“ 2005. godine brutalno pretukao Dragana B.

Kako pričaju Čačani, oni su mladiću nabili staklenu pivsku flašu u grlo i slomili je šutirajući ga. Nesrećnom mladiću je lobanja tada pukla na više mjesta, bile su mu polomljene obje očne šupljine, a jagodična kost smrskana.

U 2007. u valjevskom zatvoru Pušica je učestvovao u masovnoj tuči čačanskih i beogradskih zatvorenika u borbi za prevlast u ovoj zatvorskoj ustanovi. Tom prilikom nastradao je Lazar Kovačević, jedan od aktera tuče u „Gradskoj rupi“ u Čačku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.